Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi

info.dskp@gmail.com

Lovpligtig betænkningstid

Tilfredshedsgaranti

Lovpligtig patientforsikring

Dansk Selskab For Kosmetisk Plastikkirurgi

Brystforstørrelse med eget fedt

Formål:
At fjerne uønsket, forstørret bryst hos mænd

Teknik/operation:
Foregår enten i lokal– eller fuld bedøvelse, ambulant eller under indlæggelse. Snittet lægges oftest i brystvorteranden. Somme tider er det nødvendigt også at fjerne overskydende hud, hvis brystet hænger meget, hvilket indebærer længere ar. Hele den forstørrede brystkirtel og evt. fedt fjernes. I nogle tilfælde kan man nøjes med en fedtsugning, det afhænger af selve brystkirtelens fasthed og størrelse.

Bivirkninger:
Ar, i nogle tilfælde meget synlige, nedsat følesans i brystvorten, midlertidigt eller permanent. Overskydende hud, der så kan fjernes efterfølgende.

Komplikationer:
Blødning (som regel, hvis man ikke holder sig i ro), infektion eller forsinket sårheling er sjældent.
Underhudsfedtvævet kan af og til blive uregelmæssigt. Hvis kirtlen er stor tæt på brystvorten, og man har en vægt i overkanten af det tilrådelige, kan brystvorten af og til trække ind.

Forløb:
Nogle gange anvendes et dræn til fjernelse af overskydende blod og vævsvæske. Hvis der er anvendt dræn, skal det fjernes efter en eller flere dage. Man får ofte en let strammende forbinding på for at mindske hævelse den første tid. Man kan have ondt og blive blå og hævet og have brug for smertestillende medicin de første dage. Man skal holde sig meget i ro, især de første dage, for at undgå blodansamling. Sting fjernes oftest efter 1-2 uger. Sygemelding i kortere eller lidt længere tid kan være nødvendig, afhængigt af hvilket arbejde man har.

 
 
2024 • Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi • Email: info.dskp@gmail.com