Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi

info.dskp@gmail.com

Lovpligtig betænkningstid

Tilfredshedsgaranti

Lovpligtig patientforsikring

Dansk Selskab For Kosmetisk Plastikkirurgi

Fedttransplantation til ansigt

De tidligst synlige tegn på aldringsprocessen ses allerede ved omkring 30 års alderen. I ansigtet dannes der fine rynker, hudens elasticitet bliver nedsat og der opstå volumentab.  Vitalitet og ungdommelighed forbindes med fyldige kinder og læber, glat hud, kort afstand mellem nedre øjenlåg og kinder og glødende hudfarve. Fedtinjektion betyder at der overføres eget fedt til det ønskede område i ansigtet. Behandling er anerkendt verden over. Dermed kan der øges volumen til læber, kinder, tinding området, der kan behandles dybe og fine rynker og der kan løftes indtrukket ar og ujævnheder. Den anden vigtige fordel ved fedtinjektion er fornyelse af huden pga. ”stam celler” i fedtet, der har et stort potentiale for at gendanne nyere og friskere hud og kollagen. Ofte anvendes fedtinjektioner i forbindelse med ansigtsløftning. I forbindelse med konsultationen vurderes om patienten er egnet til fedtinjektionen, eller om der vil være behov for yderligere hudpleje eller en operation. Der vurderes også forventet volumen, der skal overføres i lys af patientens helbredsforhold og tidligere behandlinger. 

Billede taget før og efter behandling vil dokumentere resultatet, og bliver anvendt ved fremtidig evaluering.

Før behandling:
Rygning er strengt forbudt, og vil medføre tab af resultat. Derfor frarådes rygning 4 uger før og mindst 4 uger efter fedtinjektionen. Behandling foregår i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse.

Injektionsbehandling:
Behandling tager ca. 1-2 timer. Der anvendes forskellige teknikker til at høste og behandle fedt afhængig af kirurgens præference. Der injiceres lokalbedøvelse til donorstedet. Herefter høstes fedt fra donorstedet. Fedt behandles og der adskilles levende fedtceller fra olie og lokal bedøvelsesvæske. Herefter placeres fedtet i de aftalte områder.

Følge virkninger til behandling:
Der kan opstå hævelse, blødning, midlertidig misfarvning og følelsesløshed. Det anbefales, at patienten sover med hævet hoved i først døgn, for at mindske hævelse og misfarvning. Der kan opleves mindre ubehag i det først døgn.

Komplikationer til behandling:
Den hyppigste komplikation kan være blødning med efterfølgende misfarvning og hævelse i ca. 1 uge. Der er en lille risiko for infektion, der kan behandles med antibiotika. Blødning og infektion kan medføre tab af fedtvolumen, og dermed behov for supplerende behandling tidligst om 3-6 mdr.  Alvorlige komplikationer ved fedtinjektion er sjældne.

Hvad må du efter behandling:
For at reducere risiko for misfarvning og blødning, anbefales det at patienten sover med hævet hoved. Det er vigtigt at følge plastikkirurgens instrukser. Der frarådes belastning, bøjning eller tunge løft i de første par dage efter injektionen. Som regel vil patienten være i stand til at genoptage de fleste af normale aktiviteter efter 1 uge, og må dyrke motion 4-6 uger efter operationen. Resultat af fedtinjektion påvirkes af rygning og vægttab.  Derfor kan der være behov for supplerende fedtinjektion efter ca. 3-6 måneder.

2024 • Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi • Email: info.dskp@gmail.com