Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi

info.dskp@gmail.com

Lovpligtig betænkningstid

Tilfredshedsgaranti

Lovpligtig patientforsikring

Dansk Selskab For Kosmetisk Plastikkirurgi

Fillers

Ikke-permanent filler (vævsfylder) er en kosmetisk injektionsbehandling, der anvendes til at fjerne eller formindske dybe furer i huden, udglatte rynker, forstørre læber og forbedre konturer i ansigtet. Ikke-permanent filler inderholder hyalorunsyre-molekyler, der findes naturligt i huden. Holdbarheden af behandlingen varierer fra person til person og er i gennemsnit imellem 3-12 mdr.

Semi-permanent filler (Radiesse) er en kollagenstimulerende filler, der holder i optil 18 mdr.
Radiesse indeholder calciumhydroxyapatit-krystaller og er en vandbaseret gel.

Permanent filler anvendes meget sjældent. Behandlingen er forbundet med øget risiko for komplikationer i forhold til ikke-permanent og semi-permanent fillerbehandling.

Før behandlingen:
Det kræver en forundersøgelse hos en godkendt læge eller sygeplejerske minimum 48 timer inden første behandling med ikke-permanent filler.
Drejer det sig om semi-permanent eller permanent filler behandling sker forundersøgelsen hos en speciallæge. Betænkningstiden er syv dage inden første behandling.

Tager man blodfortyndende medicin, kan det er være fordel af holde pause i 5-7 dage inden for at undgå blødningsrisiko (blå mærker). Spørg din egen læge til råds hvorvidt det er forsvarligt at holde pausen.

Selve behandlingen:
Selve behandlingen varer mellem 15-30 minutter. Ved behov kan huden bedøves med creme eller lokalbedøvelse (som ved tandlægen) inden selve injektionen.

Efter behandlingen:
Sørg for at holde huden ren særligt de første 24 timer. Anvend ikke make-up resten af dagen. Gå ikke i sauna/svømmehal og undgå at dyrke sport første døgn.
Det er normalt, at huden er lidt hævet lige efter behandlingen.

Bivirkninger:
Der er risiko for blå mærker efter behandlingen, let ømhed, hævelse og rødme i huden. Det er symptomer, der forsvinder efter kort tid (timer/få dage).

Komplikationer:
Sjældent opstår allergi, vedvarende hævelse og granulomdannelse. Infektion og nekrose ses yderst sjældent. Risikoen for komplikationer er større ved brug af permanent filler. Kontakt behandlingsstedet ved tegn på komplikationer.

Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi • Email: info.dskp@gmail.com