Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi

info.dskp@gmail.com

Lovpligtig betænkningstid

Tilfredshedsgaranti

Lovpligtig patientforsikring

Dansk Selskab For Kosmetisk Plastikkirurgi

Fillers

Ikke-permanent filler (vævsfylder) er en kosmetisk injektionsbehandling, der anvendes til at fjerne eller formindske dybe furer i huden, udglatte rynker, forstørre læber og forbedre konturer i ansigtet. Ikke-permanent filler inderholder hyalorunsyre-molekyler, der findes naturligt i huden. Holdbarheden af behandlingen varierer fra person til person og er i gennemsnit imellem 3-12 mdr.

Semi-permanent filler (Radiesse) er en kollagenstimulerende filler, der holder i optil 18 mdr.
Radiesse indeholder calciumhydroxyapatit-krystaller og er en vandbaseret gel.

Permanent filler anvendes meget sjældent. Behandlingen er forbundet med øget risiko for komplikationer i forhold til ikke-permanent og semi-permanent fillerbehandling.

Før behandlingen:
Det kræver en forundersøgelse hos en godkendt læge eller sygeplejerske minimum 48 timer inden første behandling med ikke-permanent filler.
Drejer det sig om semi-permanent eller permanent filler behandling sker forundersøgelsen hos en speciallæge. Betænkningstiden er syv dage inden første behandling.

Tager man blodfortyndende medicin, kan det er være fordel af holde pause i 5-7 dage inden for at undgå blødningsrisiko (blå mærker). Spørg din egen læge til råds hvorvidt det er forsvarligt at holde pausen.

Selve behandlingen:
Selve behandlingen varer mellem 15-30 minutter. Ved behov kan huden bedøves med creme eller lokalbedøvelse (som ved tandlægen) inden selve injektionen.

Efter behandlingen:
Sørg for at holde huden ren særligt de første 24 timer. Anvend ikke make-up resten af dagen. Gå ikke i sauna/svømmehal og undgå at dyrke sport første døgn.
Det er normalt, at huden er lidt hævet lige efter behandlingen.

Bivirkninger:
Der er risiko for blå mærker efter behandlingen, let ømhed, hævelse og rødme i huden. Det er symptomer, der forsvinder efter kort tid (timer/få dage).

Komplikationer:
Sjældent opstår allergi, vedvarende hævelse og granulomdannelse. Infektion og nekrose ses yderst sjældent. Risikoen for komplikationer er større ved brug af permanent filler. Kontakt behandlingsstedet ved tegn på komplikationer.

2024 • Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi • Email: info.dskp@gmail.com