Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi

info.dskp@gmail.com

Lovpligtig betænkningstid

Tilfredshedsgaranti

Lovpligtig patientforsikring

Dansk Selskab For Kosmetisk Plastikkirurgi

Halsløft

Et halsløft søges ofte at personer, der er kede af overskydende løst hud på halsen og som ønsker sig en opstramning af denne og eventuelt den underliggende muskulatur. Dette for at forbedre de synlige tegn på aldring af halsen og eventuelt bedre kæbelinjen.  Indgrebet kan også kombineres med fedtsugning på halsen, hvis der er behov for dette. Dog er det sådan, at langt de fleste patienter, der ønsker et halsløft, ender med også at få strammet op på den nederste del af ansigtet. Der er i så fald tale om et ansigtsløft, som også medtager halsområdet. Se venligst patientinformationen Ansigtsløft.

Når man ældes, mister huden sin elasticitet og spændstighed og der opstår løs hud og rynker.  Arvelige faktorer har en stor betydning, men udefra kommende påvirkninger så som soldyrkning, rygning, vægtøgning og vægttab, kan også have indflydelse. Et halsløft kan kombineres med andre indgreb så som øvre/nedre øjenlågsplastik, pandeløft, brynløft, fedttransplantation til ansigtet, Botox/Azzalure eller fillers.

Før operationen:

Det er vigtigt at man er godt forberedt til operationen. Rygning er en væsentlig årsag til komplikationer så som infektion og vævsdød og du skal derfor følge din plastikkirurgs anvisning om rygestop. De fleste anbefaler et rygestop mindst 4-8 uger før operationen og man må tidligst begynde igen 4 uger efter operationen. Forskellige slags medicin kan påvirke operationen og især være årsag til blødningsproblemer. Du vil derfor i forbindelse med forundersøgelse tale med din plastikkirurg om, hvordan du skal forholde dig med det medicin du eventuelt tager.

Operationen:

Der findes mange forskellige operationsteknikker. Det er vigtigt at konsultere plastikkirurgen, for at hun/han kan vejlede dig i teknikken der vil passe bedst til dit behov. Ved nogle teknikker lægges der et snit foran øret i en fold, hvor arret bliver mindst tydeligt og i varierende grad kan snittet udvides op i tindingeregionen og om bag øret. Huden løsnes frem i ansigtet og ned på halsen og bindehinden der ligger over halsmuskulaturen strammes op. Der kan i varierende grad også strammes op på halsmuskulaturen. Herefter fjernes det overskydende hud og huden syes med tynde tråde. I visse tilfælde anlægges dræn og komprimerende forbinding ved operationens afslutning. Ved en anden teknik kan der foretages direkte fjernelse af hud på halsen. Dette vil i de fleste tilfælde medføre et Z-formet ar på halsen. I nogle tilfælde fedtsuges der på halsen for at få en slankere og mere veldefineret hals.

Operationen tager ca.1- 2½ time afhængig af teknikken og foregår enten i fuld bedøvelse eller i lokalbedøvelse evt. i kombination med afslappende medicin.

Følgevirkninger til operationen:

Operationen vil efterlade et ar, som i starten vil være rødt og kan være hævet. Efterhånden bliver arrene flade og lyse, og hos de fleste patienter vil arrene være meget lidt synlige. Der går normalt et til to år før arret har fået sit endelige udseende. Ved enhver operation vil der ske en påvirkning af følenerverne. Man vil derfor opleve følelsesløshed i et større eller mindre område af huden efter operationen. I månederne efter operationen vil man kunne opleve forskellige føleforstyrrelser som stikken og prikken i arrene, men dette vil efterhånden forsvinde i takt med at den normale følesans gendannes. Der kan opstå mindre områder med permanent tab af følesans. I meget sjældne tilfælde kan man udvikle en kronisk smertetilstand på grund af nerveskaderne.

Komplikationer til operationen:

Der kan optræde blødning i timerne efter operationen, som vil nødvendiggøre en ekstra operation. Infektion ses meget sjældent, men kan forekomme og vil kræve behandling med antibiotika. Hvis der optræder infektion ses det typisk efter 1-2 uger og symptomerne er rødme og hævelse samt tiltagende smerter og feber.

Hvad må du efter operationen:

Generelt skal du følge din plastikkirurgs anvisninger og lytte til din krops signaler. Det er din egen vurdering, hvornår du kan køre bil, men af sikkerhedsmæssige årsager skal du være sikker på, at du kan reagere optimalt i enhver situation. Dette betyder, at det ikke er tilrådeligt at køre bil, så længe du har smerter.

Umodne ar skal beskyttes mod solen, dette gøres bedst med tøj eller solcreme med en høj UV faktor.

2024 • Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi • Email: info.dskp@gmail.com