Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi

info.dskp@gmail.com

Lovpligtig betænkningstid

Tilfredshedsgaranti

Lovpligtig patientforsikring

Dansk Selskab For Kosmetisk Plastikkirurgi

Indadvendte brystvorter

Nogle kvinder har tendens til at brystvorterne vender indad. Dette kan være et konstant problem eller forekomme en gang imellem. Årsagen til indadvendte brystvorter er enten at udførselsgangene fra brystkirtlen er for kort, eller tilstanden skyldes at brystvorten er placeret højt, således at kirtelvævet trækker brystvorten ind.
Det sidste forhold ses både naturligt og især efter brystløft og brystreducerende operation.

Operationen
Operationen foregår i lokalbedøvelse og varer ca. 1/2-1 time. Under operationen kan du mærke, at der foregår noget, men du har ingen smerter.

Ved operationen gennemskæres udførselsgangene fra brystkirtlen. Arret kommer til at være placeret således, at det på længere sigt, kun vanskeligt kan ses.

Efter operationen
Efter operation af skal du regne med, at du ikke kan amme. Indgrebet skal derfor helst ikke foretages før, du har fået de børn du ønsker.

Mulige komplikationer til operationen
Blødning efter operationen er ekstremt sjældent forekommende. Hvis det sker, skal du i første omgang hvile og placere noget koldt på brystvorten. Dette vil normalt stoppe blødningen.

Infektion ses meget sjældent, men kan forekomme og vil kræve behandling med antibiotika. Hvis der optræder infektion, ses det typisk efter nogle dage og symptomerne er rødme og hævelse samt tiltagende smerter. Er du i tvivl, er det bedst, at du kontakter klinikken, hvor du er opereret.

 

2024 • Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi • Email: info.dskp@gmail.com