Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi

info.dskp@gmail.com

Lovpligtig betænkningstid

Tilfredshedsgaranti

Lovpligtig patientforsikring

Dansk Selskab For Kosmetisk Plastikkirurgi

Stritører

Ørets udvikling når voksenstørrelse i en tidlig alder. Udstående ører kan være en årsag til mobning og drillerier i skoleårene. Der findes forskellige typer af udstående ører, derfor bør ethvert kirurgisk indgreb ske under hensynstagen til den underliggende grund. Under konsultation vurderes typen af udstående ører, og valget af det mest passende indgreb og fremgangsmåde. Operationen tilbydes i offentligt regi til visse patienter. Dette kræver en henvisning fra praktiserende læge.

Foto dokumentation anvendes til at kontrollere resultatet ved fremtidig evaluering.


Før operationen:

For at sikre heling og minimere risici for komplikationer frarådes rygning. Derfor anbefales det at patienten ophører med rygning i mindst 3-4 uger inden og efter operationen. Operationen foregår i oftest i lokalbedøvelse, men kan også udføres i fuld anæstesi.

Operationen:
Ørebrusk er tilgængelig både for og bag øret. Afhængig af grunden til udstående ører, vil det være nødvendigt at vælge en passende adgang. Der kan enten moduleres eller / og fjernes lidt af brusken, hvorefter øret omformes, således at det trækkes tilbage ind mod hovedet. Der anvendes ofte lettere komprimerende bandage, der støtter øret.

Følge virkninger til operationen:
Patienter kan opleve ubehag eller smerter i de første par dage, der kan behandles med smertestillende medicin. Infektioner er sjældne og kan behandles med antibiotika.

Komplikationer til operationen:
Blødning kan forekomme den første dag, og viser sig ofte i form af smerter, som ikke kan lindres ved hjælp af smertestillende medicin, men kræver lægetjek og behandling. Udvikling af tykke ar bag ørene ses i enkelte tilfælde, og kræver langvarig behandling blandt andet med binyrebark hormon og re-operation.  Denne unormale udvikling kan ofte hindres ved tidlig diagnose og behandling.

Hvad må du efter operationen?:
Hvad angår brug af forbinding/bandage er det vigtigt at følge plastikkirurgens anbefalinger. Belastning, bøjning, sport og tunge løft skal helst undgås i den første tid efter operationen. Resultat af en vellykket korrektion er livslang.

2024 • Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi • Email: info.dskp@gmail.com